Suiker Unie

Duurzaamheidverslag

De klant

Suiker Unie ontwikkelt, produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Daarnaast wil Suiker Unie belangrijke stappen zetten op het gebied van MVO en duurzaamheid.

Uitdaging

Suiker Unie geeft duurzaam ondernemen een hoofdrol en wil dit toonbaar maken in een Duurzaamheidverslag voor alle externe én interne doelgroepen. Afdelingen van Suiker Unie lijken vaak afzonderlijke entiteiten, met vakmensen die ieder hun eigen specialisme uitoefenen. Duurzaamheid is echter veelal een kwestie van samenwerken.

Onze rol

Concept & creatie

Aanpak

Het Duurzaamheidverslag gaat in op de vier pijlers van Suiker Unie: Ketenverantwoordelijkheid, Klimaat en energie, Natuurlijk en Maatschappelijk betrokken.
Dankzij de oorsprong, de suikerbietenteelt en fabricage, blijft het fundament van Suiker Unie altijd herkenbaar: de natuur. In de natuur wordt het product geboren, maar het zit inmiddels ook in de natuur van Suiker Unie om de biet succesvol te vermarkten en nieuwe toepassingen te vinden.

Als duurzaamheid voortkomt uit de roots van een concern, dan mag Suiker Unie zonder twijfel stellen: ‘DUURZAAMHEID ZIT IN ONS DNA’. En dat gegeven is dan ook de basis voor het concept, waarin we DNA vormen en structuren gebruiken om het verhaal te visualiseren en te onderbouwen.