Suiker Unie

Ontwikkelen Duurzaamheidverslag

De klant

Suiker Unie ontwikkelt, produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Daarnaast wil Suiker Unie belangrijke stappen zetten op het gebied van MVO en duurzaamheid.

Uitdaging

Suiker Unie geeft duurzaam ondernemen een hoofdrol en wil dit toonbaar maken in een Duurzaamheidverslag voor alle externe én interne doelgroepen. Afdelingen van Suiker Unie lijken vaak afzonderlijke entiteiten, met vakmensen die ieder hun eigen specialisme uitoefenen. Duurzaamheid is echter veelal een kwestie van samenwerken.

Onze rol

Concept & creatie

Aanpak

Ons doel was van het Duurzaamheidverslag een verbindend item te maken waar iedere medewerker zich in herkent en die leunt op de vier pijlers van Suiker Unie: Ketenverantwoordelijkheid, Klimaat en energie, Natuurlijk en Maatschappelijk betrokken. In een verantwoorde omgeving kan de één niet zonder de ander en dat vormt dat ook een onderdeel van de bedrijfsfilosofie.

We hebben de verbinding tussen medewerkers en hun afdelingen ‘letterlijk’ in beeld gebracht. De bietenteler wil ervaren dat de mensen op de fabriek begrijpen wat er komt kijken bij de teelt. De transporteur moet begrijpen waarom hij op groen gas rijdt en dat het terugdringen van CO2-uitstoot van directe invloed is op zijn collega’s. En zo ontstaat een cirkel van duurzaamheid die uitstrekt tot ver buiten de ondernemingsgrenzen. Duurzaamheid moet als het ware in het DNA van de mensen zitten, thuis en op het werk.