Longfonds

Campagne rookvrij schoolterrein

De klant

Het Longfonds strijdt voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten. Ze komen op voor ieders longen, ziek en gezond. Ontmoedigen van roken blijft een belangrijk item.

Uitdaging

Er zijn heel veel scholen die nog geen actief rookbeleid hebben. Longfonds wil schooldirecteuren inspireren om hun schoolterreinen rookvrij te maken. Er is nog geen wet die scholen voorschrijft om hun schoolterrein rookvrij te maken. Scholen moeten dus zelf actie ondernemen, maar stuiten soms op weerstand. Veelgehoorde bezwaren zijn bijvoorbeeld dat rokende docenten het er niet mee eens zijn, niet mogen roken op het schoolterrein zorgt voor overlast in de buurt en hoe kan de handhaving ingevuld worden?

Onze rol

[genericon icon=edit] Concept & creatie [genericon icon=summary] Campagneontwikkeling

Aanpak

Om de directie en bestuur genoeg munitie te geven om een geleidelijke overgang te promoten, ontwikkelden wij een stappenplan. Met het thema ‘Op school steek je niks op!’ maakten wij een online stappenplan, DM-mailing en diverse testimonial films waarin ouders en directies vertellen hoe bij hen de route naar rookvrij is verlopen. Een derde van alle scholen uit het voortgezet onderwijs heeft inmiddels een rookvrij schoolterrein.